Oplevelser for store og små i Aabenraa Sønderjylland

Der er masser af gode grunde til at holde ferie i Sønderjylland, her er blot nogle få oplevelser:

Besøg Universe

Oplevelsesparken Universe er spækket med levende naturfænomener, spændende teknik og sjove aktiviteter, og hele familien kan blive klogere på naturens kræfter, videnskabens forunderlige verden og den teknik, der gør vores hverdag lettere. Fra Fjordlyst er der 18 km. til Ballebro færgehavn, hvorfra færgen Bitten Clausen sejler hver halve time til Hardeshøj på Nordals. Der er således ikke langt til Danfoss Universe oplevelsespark.
Link til Universe

Oplev historiens vingesus i skanserne ved Dybbøl

Det er ikke kun sønderjyderne, der husker slaget ved Dybbøl i 1864. Går man en tur i de gamle skanser, læser mindepladerne, ser ud over vandet mod den tyske kyst, hører lærkerne og mærker vinden, bliver man lige så stille ført de snart 150 år tilbage. Besøger man efterfølgende Historiecenter Dybbøl, får man ord, billeder og lyd på den stemning, man bringer med derude fra, og man forstår lidt bedre, hvordan det var den gang.
Link Historiecenter Dybbøl

I Gendarmernes fodspor

Efter genforeningen i 1920 og indtil 1958 patruljerede grænsegendarmeriet langs landegrænsen, en kontrol, der foregik til fods. Herved blev den såkaldte Gendarmsti skabt, som kan følges fra Padborg over Kruså til Flensborg Fjord, langs denne, rundt om Broager og langs Sønderborg bugt til Høruphav. På hele strækningen langs kysten på ca. 90 km færdedes gendarmerne så nær vandet som muligt, det er således en meget smuk oplevelse at gå i den afvekslende natur i gendarmernes fodspor.

Legoland

Legoland er en verdenskendt forlystelsespark placeret i Billund. Parken er grundlagt i 1968 af lejetøjsfabrikken LEGO. Parken er forsynet med en masse forlystelser, men hovedatrakktionen er miniland med modeller af kednte bygninger og lokaliteter. Legoland er en af Danmarks mest besøgte turistattraktion og en stor oplevelse for både børn og voksne.

Link Legoland

Krusmølle

Den gamle møllegård er indrettet med lysstøberi, keramikværksted og en utrolig inspirerende butik. Butikken sælger brugskunst, håndlavede lys og keramik fra egne værksteder, og har et udsalg af hjemmelavet økologisk pålæg lavet af kød fra gårdens egen avl af frilandsgrise. Her er også en café, indrettet med gamle møbler og effekter. Her tilbydes hjemmelavet brød, pålæg og kage, ligesom kaffen er hjemmemalet.
Link til Krusmølle

Papirmuseets by

I Graasten finder man Papirmuseets By, en 800 m2 stor indendørs miniby med gader og stræder og et lille torv. I de mange huse bugner det med papirhobby-artikler og Karen Marie Klips populære papirklip. Her finder man også Det Ganske Lille Papirmuseum med spændende papirting fra hele verden og en café hvor man kan slappe af over en kop kaffe eller et måltid mad.
Link til Papirmuseets By

Oplev marsken og vadehavet

Landskabet længst mod vest er helt specielt. Her ligger marsken og vadehavet, der sammen med de tilgrænsende områder mod syd til Rhinens deltaudløb i Holland udgør en landskabstype, ikke findes magen til andre steder i verden.
Vi har alle hørt om forhøjede vandstande og digebrud i forbindelse med store storme. Går man i marsken og på digerne, forstår man lidt af, hvilke kræfter naturen har, og hvad det betyder for menneskers levevilkår.

Afstande fra Fjordlyst:

5 km. til Krusmølle
17 km. til Papirmuseets by i Graasten.
15 km. til Gåsevig Strand Camping
25 km. til Frøslev-lejren
28 km. til Den oprindeligt danske købstad, Flensborg
28 km. til Catrinesminde Teglværksmuseum
30 km. til Historiecenter Dybbøl og Dybbøl Mølle
55 km. til Hjemsted Oldtidspark
58 km. til Ribe VikingeCenter
Fjordlyst, – tæt på det meste i Sønderjylland !